Anul școlar – panică sau moment de bucurie?

  1. Indiferent dacă aveți copii mici sau mari, am câteva recomandări. Să începem cu remedii pentru stimularea imunității.
  2. De ce uleiurile esențiale sunt eficiente în lupta cu virușii?
  3. Cum se întâmplă asta?
  4. Care ar fi uleiurile esențiale potrivite în caz de prevenție a infecțiilor virale?
  5. Puteți crea propriul dvs amestec de uleiuri esențiale care poate fi folosit pentru adulți și copii de la 2 ani.
  6. Ce uleiuri esențiale să alegeți pentru copii?
  7. Cum se folosesc aceste uleiuri esențiale?

Odată cu primele zile de septembrie mii de copii se îndreaptă către grădinițe și școli. Pe noi, părinții, aceste momente ne bucură mult, dar ne și dau un motiv de îngrijorare.

Când copilul merge la grădiniță ne îngrijorăm de starea lui de sănătate, dar și de faptul dacă se va adapta ușor la noua sa activitate.

În cazul în care copilul începe școala, iar ne facem griji: se va integra oare în noul colectiv, va reuși să memoreze noua informație etc? Știm că programul școlar nu este întotdeauna ușor pentru toți copiii. Adesea elevului îi lipsește concentrarea, atenția, perseverența.


Indiferent dacă aveți copii mici sau mari, am câteva recomandări. Să începem cu remedii pentru stimularea imunității.

Chiar dacă în perioada de vară copilul a fost la mare, a mâncat multe fructe și legume și noi credem că și-a umplut ”rezervele imunutare”, deseori atunci când toți vin la grădiniță sau școală se face un gen de ”schimb” de bacterii și viruși. Și atunci e mare probabilitatea să apară primele simptome de răceală. Cu siguranță că ați trecut prin astfel de situații sau cel puțin ați auzit de ele.

Aici ne vin în ajutor uleiurile esențiale. Combaterea virusurilor este unul dintre motivele pentru care plantele produc uleiuri esențiale. Acestea conțin zeci, dacă nu sute de moduri de a contracara virușii, dintre care multe nici nu au fost încă explicate de oamenii de știință. Există căi indirecte pentru creșterea imunității și blocarea locurilor prin care virușii pătrund în organism. Există, de asemenea, atacuri directe asupra virușilor.


De ce uleiurile esențiale sunt eficiente în lupta cu virușii?

Efectul antiviral al uleiurilor esențiale este asociat cu prezența cetonelor și aldehidelor în compoziția lor. Uleiurile esențiale ajută, de asemenea, organismul uman să producă interferon. Se știe că interferonul este eliberat de celulele corpului ca răspuns la atacul viral.

Uleiurile esențiale folosite în procesul de vindecare, după ce au oferit ajutor, sunt eliminate complet, fără a lăsa efecte secundare sau substanțe străine corpului uman.

Se știe că la copii, datorită seriilor de aromaterapie, incidența infecțiilor virale respiratorii acute este redusă de 1,5-2,8 ori.⠀


Cum se întâmplă asta?

Substanțele active ale unor uleiuri esențiale blochează la virus mecanismele de producere a enzimelor cu care acesta penetrează membrana celulei. Astfel virusul nu intră în interiorul celulei și nu se mai poate înmulți.

Alte uleiuri esențiale blochează receptorii de pe virus, sunt uleiuri esențiale care închid membrana celulei, virusul nu o poate penetra și, avem rezultatul similar – virusul nu se înmulțește.

Încă un lucru important: microorganismele practic nu dezvoltă rezistență la uleiurile esențiale.


Care ar fi uleiurile esențiale potrivite în caz de prevenție a infecțiilor virale?

Efect antiviral și protecția imunității: uleiuri esențiale de Tămâie + Eucalipt + Busuioc. Eficient în aromadifuzor.

Uleiul esențial de Tămâie reduce inflamația și previne furtuna de citokine. Uleiurile esențiale de Eucalipt și Busuioc vor fi pe post de remedii antivirale. Puteți să le folosiți inclusiv de la început de răceală pentru a opri boala.

Pentru reducerea febrei: ulei esențial de Busuioc (poate fi combinat cu Menta). Se fricționează pieptul, spatele, abdomenul și tălpile cu un amestec de uleiuri esențiale și un ulei vegetal.

În congestie nazală: uleiurile esențiale de Tămâie, Eucalipt sau combinați amestecul Respira cu 1 picătură de ulei esențial de Mentă. Sunt recomandate inhalările reci de pe șervețel.

Dureri de gât: uleiurile esențiale de Arbore de ceai cu Manuka și Kanuka, Eucalipt, Salvie. Se fac gargare.

Refacerea după boală și prevenția de alte viroze: uleiurile esențiale de Brad argintiu, Lămâie, Lavanda, ulei 33 plante. Sunt recomandate băile cu uleiuri esențiale (4-7 picături la o cadă cu apă și neapărat un emulgator), aromadifuzorul, aplicarea pe tălpi, piept.

Uleiurile esențiale sunt capabile să înlocuiască multe medicamente alopate. Important este să fie folosite doar uleiuri esențiale de calitate, metodele selectate corect și în cunoștință de cauză.


Puteți crea propriul dvs amestec de uleiuri esențiale care poate fi folosit pentru adulți și copii de la 2 ani.

Acest amestec:

  • protejează împotriva infecțiilor virale și bacteriene;
  • îndepărtează congestia nazală;
  • „crește” imunitatea slăbită;
  • stimulează forțele de protecție ale organismului;
  • crește nivelul de energie vitală;

Aveți nevoie de:

  • Ulei esențial Brad argintiu - 4 picături
  • Ulei esențial Lămâie - 3 picături
  • Ulei esențial Eucaliptus globulus -3 picături

 

  1. Amestecul se adaugă la 15 ml de ulei avocado/jojoba/argan și se aplică în zona nasului, precum poate fi folosit și pentru masaj.
  2. Acest amestec poate fi adăugat la orice ulei vegetal (5 ml) și dimineața să fie aplicat pe tălpi. Este o metodă excelentă de imunomodulare.
  3. Aromatizați / purificați spațiul cu ajutorul unui aromadifuzor. La 5 m₂ puneți 2 picături de amestec.

Timpul de expunere este de 30 de minute de 2 ori pe zi.

 

Nu toți copiii reușesc să se integreze în colectiv sau le este mai greu cu programul școlar. Și în acest caz ne vin în ajutor uleiurile esențiale, care vor ajuta blând și eficient.

Ce uleiuri esențiale să alegeți pentru copii?

  1. Ulei esențial de Mentă (Mentha piperita)

Stimulează perfect activitatea creierului, reîmprospătează, promovează o creștere de noi forței. Ajută la depășirea agitației, nervozității, menținând în același timp concentrarea necesară.⠀

  1. Ulei esențial de Rozmarin (Rosmarinus officinalis)

Un alt ulei esențial care ajută la procesul de învățare și la performanța mentală. Cercetările moderne demonstrează că 1,8-cineolul din compoziția uleiului esențial de Rozmarin îmbunătățește abilitățile cognitive, crește viteza de rezolvare a problemelor.

  1. Uleiul esențial de Eucalipt (Eucalyptus radiata) are aceleași proprietăți ca și uleiul esențial de Rozmarin.
  2. Uleiurile esențiale de conifere – Brad argintiu, Ienupăr sau amestecul Shinrin Yoku.

De asemenea, sunt cei mai buni prieteni pentru toți elevii. Monoterpenele din compoziția lor stimulează sinteza acetilcolinei. Este principalul neurotransmițător al sistemului nervos parasimpatic. Acesta joacă un rol important în concentrare, învățare și memorare.

  1. Uleiul esențial de Lămâie (Citrus limon)

Stimulează eficient activitatea creierului, promovează concentrarea și perseverența. Este unul dintre cele mai eficiente adaptogene. Deci va ajuta copiii să se adapteze la noile condiții în care sunt.

În general, toate uleiurile esențiale de citrice sunt eficiente în caz de epuizare fizică și mentală, oboseală și vor îmbunătăți tonusul general. Foarte eficient este amestecul Get Up! Este un remediu care pe lângă stimularea activității cerebrale, alungă somnolența și stimulează imunitatea.


Cum se folosesc aceste uleiuri esențiale?

Ideal este folosirea într-un aromadifuzor. Atât acasă, cât și la școală.

Pentru un spațiu de 20 m2 sunt suficiente 6-8 picături de ulei esențial (2 picături la 5 m2 de spațiu). Difuzați uleiurile esențiale timp de 15-30 de minute de 2-3 ori pe zi.

⚠️ Important! Folosiți doar uleiuri esențiale de cea mai înaltă calitate, din surse sigure. Folosiți uleiuri esențiale doar pentru aromaterapie clinică! Eu recomand calitatea elvețiană, uleiurile esențiale VIVASAN!

Și țineți minte: e mai simplu să previi, decât să vindeci!

Sănătate vouă și copiilor voștri!

Dr. aromaterapeut, Angela Laur