Combaterea Alergiei la Ambrozie: Soluții Eficiente de la VIVASAN

E final de iulie, e cald și majoritatea dintre noi ne bucurăm de vară. Dar sunt persoane pentru care această perioadă (final de iulie până în septembrie) este una mai puțin plăcută. Ba chiar poate fi una pe care ei și-ar dori să o sară din calendar. Motivul? Alergia la Ambrozie. 

Ambrozia este unul dintre cei mai răspândiți alergeni în lume. Conform datelor statistice 1 persoană din 5 suferă de acest tip de alergie. Planta o putem regăsi în Europa de Sud, America de Nord și Asia centrală.

Poate nu știai:

  • Persoanele cu alergie la Ambrozie reacționează la polenul acestei plante. În perioada de înflorire doar o plantă poate elibera în aer până la un miliard de semințe.
  • Alergia la Ambrozie se manifestă prin diverse senzații: dureri de cap, somnolență, nas înfundat, rinoree, strănut, senzație de mâncărime a ochilor și lăcrimat, anosmie (lipsa mirosului), inclusiv se pot manifesta chiar și simptome de astm bronșic.
  • Polenul de Ambrozie este răspândit la sute de kilometri (datorită vântului).
  • Perioada de înflorire a acestei plante este final de iulie până la mijloc de octombrie (în funcție de zonele climatice poate fi chiar mai mare). Concentrația maximă a polenului este în august.

 

Deci dacă în acestă perioadă ai simptomele enumerate, este mare probabilitatea să fii alergic la Ambrozie. Apare întrebarea logică: ce pot face?

Să eviți în totalitate contactul cu polenul de Ambrozie este imposibil. Da, putem minimiza acest contact respectând anumite măsuri preventive (care vor reduce din simptomatologie):

  • Redu, minimizează contactul cu Ambrozia (poate îți planifici o vacanță într-o zonă unde aceasta nu este),
  • Redu din numărul de plimbări,
  • Fă gargară, spală nasul pe interior, spălă-te pe mâini după ce ai fost pe afară,
  • Ține un regim hipoalergenic (pentru a evita alte tipuri de alergii)

Sigur este recomandat un consult medical. Astfel vei ști cu exactitate diagnosticul. Medicul îți va recomanda remedii antihistaminice care vor reduce din simptmatologie. Dar din păcate, nici acestea nu sunt întotdeauna eficiente.

Ca să putem influența asupra alergiilor este bine să cunoaștem mecanismele de apariție și dezvoltare ale acestei afecțiuni.

Mecanismul apariției alergiilor la polen (polinozelor) se bazează pe un dezechilibru funcțional al sistemului imunitar.

Mecanismul de dezvoltare al polinozei:

  1. Sensibilizare - atunci când alergenul (în cazul nostru, ambrozia), ajungând în corpul uman, provoacă formarea de anticorpi la acesta.
  2. Etapa imunologică – se caracterizată prin combinarea alergenului cu anticorpul corespunzător și formarea unui complex alergen-anticorp.
  3. Stadiul imunochimic – acest complex se fixează pe o anumită celulă sensibilizată (mastocit, bazofil, plasmocit) și activează sistemele enzimatice ale acestei celule, care eliberează intens amine active biologic din granulele lor (histamină, serotonină, prostaglandine, bradikinină etc).
  4. Stadiul fiziopatologic în care, sub influența acestor și a altor substanțe - direct și prin mecanisme nervoase și umorale de reglare - apar simptome și sindroame detectabile clinic: de la eritem și urticarie la o stare astmatică și șoc anafilactic.

 

VIVASAN vine cu rezolvarea acestei probleme. Cum? Sunt câteva remedii, cu adevărat eficiente și confirmările miilor de clienți mulțumiți din toată lumea ne îndeamnă să împărtășim cu voi din aceste informații.

NIGENOL – supliment alimentar cu ulei de Chimen negru (Nigella sativa), îmbogățit cu vit. E, beta-caroten și biotină.

Chimenul negru (negruşcă, negrilică) este o plantă cu adevărat extraordinară! În decursul multor secole acesta, sub formă de seminţe (pulbere) şi ulei, era folosit pe larg de milioane de oameni din toată lumea, în special din Asia, Africa şi Orientul Apropiat pentru a menține sănătatea și în tratamentele naturiste pentru diverse probleme.

În medicina populară, și pe bună dreptate, este considerat un excelent remediu împotriva multor afecţiuni, precum cele gastrice, cardiace, oculare, ale căilor respiratorii, astmului, bronşitei, disfuncţiilor ficatului şi rinichilor, durerilor de cap şi de dinţi, răcelii etc.

În afară de aceasta, tocmai Chimenul negru este un ajutor de neînlocuit în restabilirea sănătăţii, fortificarea sistemului imunitar al omului, conferindu-i energie şi putere.

Vechii egipteni cunoşteau şi foloseau proprietăţile curative ale Chimenului negru, considerându-l un panaceu (remediu împotriva tuturor bolilor).

Chimenul negru este pomenit şi în Biblie, în Cartea lui Isaia 28:25-27. Ibn Sina, cunoscut în Vest sub numele de Avicenna, autorul unui vast tratat medical „Canonul medicinei”, a caracterizat Chimenul negru ca o sămânţă care „stimulează energia corpului şi îl ajută să lupte cu oboseala”.

Din seminţele lui se obţine un ulei, care reprezintă o sursă de acizi graşi polinesaturaţi, cunoscuţi şi ca „vitamina F”: acid miristic (0,5%), acid palmitic (13,7%), acid oleic (23,7%), acid linoleic (0,2%), acid arahidonic (1,3%). Conţine peste 100 de diverşi componenţi, inclusiv: calciu, fier, cupru, zinc, fosfor, vitaminele A, D, E, din grupa B.

Studiile au arătat că administrarea de ulei de Nigella Sativa scade nivelul de IgE-uri, volumul de euzinofile și inhibă răspunsul sistemului imunitar prin acțiunea sa imunomodulatoare, astfel prevenind reacțiile alergice. Nigella Sativa este extrem de utilă in astm, bronșită astmatiformă, sinuzită alergică. Studii ample asupra N. sativa au fost efectuate de diverși cercetători și a fost explorat un spectru larg de acțiuni farmacologice ale acesteia, care pot include antidiabetice, anticancerigene, imunomodulatoare, analgezice, antimicrobiene, antiinflamatoare, spasmolitice, bronhodilatatoare, hepato-protectoare, renale, gastro-protectoare, proprietăți antioxidante etc. Datorită puterii sale miraculoase de vindecare, Nigella sativa și-a ocupat locul printre cele mai bine clasate medicamente pe bază de plante bazate pe dovezi științifice. Majoritatea proprietăților terapeutice ale acestei plante se datorează prezenței timochinonei, care este componenta bioactivă majoră a uleiului de Nigella Sativa. (sursă: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33455047/)

Astfel, administrarea a 2 capsule de NIGENOL în zi cu minim 2 săptămâni înainte de perioada de înflorire a Ambroziei te va ajuta să scapi de aceste simptome deranjante.

 

Extractul din sâmburi de grapefruit (ESG) – un complex natural unic la baza căruia stă extractul natural standardizat din sâmburi de grapefruit (33/67) în glicerină vegetală. Extractul respectiv posedă puternice proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice și antialergice.

Extractul din sâmburi de grapefruit conţine acid ascorbic, vitamine, aminoacizi, acizi graşi, are un conţinut crescut de compuşi polifenoli, in mare parte glicozide şi bioflavonoide (quercetină, hesperidină, rutinoside, naringenina, naringina ş.a.). Aceste substanţe manifestă activitate P-vitaminică, exercită o acţiune reglatoare asupra metabolismului compuşilor lipofili endo- şi exogeni, acţiune antialergică şi antiinflamatorie, menţin structura, elasticitatea şi penetrabilitatea vaselor sangvine, posedă efect antioxidant.

Bioflavonoidul naringina îmbunătăţeşte digestia, intensifică activitatea ficatului şi, corespunzător, normalizează metabolismul substanţelor. Limonena din componeţa ESG contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

În scop preventiv și în caz de manifestări alergice Extractul din sâmburi de grapefruit se administează de 2 ori pe zi, cu 10 minute înainte de masă, câte 5-10 picături, diluate într-un pahar cu apă.

Administrarea acestor 2 suplimente alimentare fie cu 2 săptămâni înainte de a începe înflorirea Ambroziei, fie în perioada de înflorire te va ajuta să treci cu bine de această perioadă, să ai o calitate înaltă a vieții și să te bucuri de vară.