Produsul Vivasan „Extract din semințe de grapefruit” reprezintă un complex natural unic la baza căruia stă extractul natural standardizat din semințe de grapefruit (33/67) în glicerină vegetală. Extractul respectiv posedă puternice proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Datorită proprie­tăţilor sale unice, extractul poate substitui un şir de medicamente şi remedii cu acţiune terapeutică puternică pe care le folosim în tratamentul diferitor afecţiuni.

Obţinerea extractului: Extractul din semințe de grapefruit (ESG) se obţine din semințele şi membranele uscate ale pulpei de grapefruit care sunt mărunţite până la consistenţa de pulbere, după care parcurg procesul de distilare. În urma supunerii la temperaturi joase, din masa distilata se obţine pulberea concentrată pură (aşa-numitul Citridal®) care ulterior este dizolvat în glicerină vegetală (pe bază de cocos) în proporţie de 33% extract la 67% glicerină.

Compoziţie şi proprietăţi: Extractul din semințe de grapefruit conţine acid ascorbic, vitamine, aminoacizi, acizi graşi, are un conţinut crescut de compuşi polifenoli, in mare parte glicozide şi bioflavonoide (quercetină, hesperidină, rutinoside, naringenina, naringina ş.a.). Aceste substanţe manifestă activitate P-vitaminică, exercită o acţiune reglatoare asupra metabolismului compuşilor lipofili endo- şi exogeni şi acţiune antialergică şi antiinflamatorie, menţin struc­tura, elasticitatea şi penetrabilitatea vaselor sangvine, posedă efect antioxidant.

Acţiune curativă: ESG este deseori numit antibiotic de origine vegetală. Dar, spre deosebire de antibioticele obişnuite care în mod selectiv acţionează doar asupra bacteriilor, extractul exercită o acţiune distrugătoare atât asupra bacteriilor patogene, cât şi asupra diferitor microbi, viruşi şi microorganisme, inclusiv paraziţi şi ciuperci. Bioflavonoidele şi glicozidele din componenţa ESG acţionează în aşa fel încât celulele viruşilor, ciupercilor şi bacteriilor deja nu mai pot percepe aminoacizii care le servesc drept sursă de alimentare şi, în consecinţă, mor.

De asemenea, spre deosebire de antibioticele sintetice, ESG nu provoacă dependenţă, nu este toxic, nu are efecte secundare gen reacţii alergice şi distrugerea microflorei necesare, un fapt extrem de important pentru sănătatea oamenilor. Pe lângă acestea, ESG poate fi folosit cu acelaşi succes la copiii mici şi animale.

ESG este eficient în tratamentul tuturor afecţiunilor provocate de microor­ganisme nocive precum stafilococul, streptococul, salmonella, germeni hemofili, Escherichia, Helicobacter Pylori, chlamidiile, Amoeba histolytica, ciuperci de tip Candida albicans, herpes şi alţi paraziţi şi viruşi.

Bioflanoidele conţinute în seminţele de grapefruit împiedică depunerea colesterolului si formarea trombilor, fortifică pereţii capilarelor; datorită acestui lucru, administrarea regulată a extractului reţine evoluţia aşa-numitelor „boli ale secolului XXI” precum hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, infarctul miocardic etc.

Bioflavonoidul naringina îmbunătăţeşte digestia, intensifică activitatea ficatului şi, corespunzător, normalizează metabolismul substanţelor. Limonena din componeţa ESG contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

 1. Profilaxia şi tratamentul la etapă timpurie a infecţiilor bacteriale, virale şi fungice;
 2. Afecţiuni respiratorii şi ale organelor ORL: sinuzită acută, faringită, bronşită, otită;
 3. Herpes, zona Zoster;
 4. Candidoza pieliii, a unghiilor şi a altor zone;
 5. Afecţiuni ale cavităţii bucale: stomatită, gingivită, paradontoză, parodontită ş.a.;
 6. Puncte negre, acnee, abces al pielii, furuncule şi carbuncule;
 7. Seboreea pielii capului; psoriazis;
 8. Diaree, meteorism, paraziți intestinali;
 9. Erupţii cutanate, urticarie, alergie, erupţii cutanate nespecifice;
 10. Nivel ridicat de colesterol, hipertensiune arterială, ateroscleroză;
 11. Detoxifierea organismului, inclusiv în cadrul curelor de slăbire;
 12. În uz casnic – pentru buna păstrare a produselor alimentare; dezinfectare ş.a.m.d.;
 13. În scopuri cosmetice.

Măsuri de precauţie:

După cum am menţionat, ESG nu este toxic şi nu are efecte secundare. Dar ESG este o substanţă foarte concentrată, de aceea trebuie folosită cu mare atenţie.

În scopul evitării iritării mucoasei, în nici un caz nu se permite administrarea internă a ESG fără a fi dizolvat în prealabil!

În cazul persoanelor alergice la citrice, extractul poate fi utilizat doar după consultaţia cu medicul specialist.

În scopul evitării iritării mucoasei, în nici un caz nu se permite administrarea internă a ESG fără a fi dizolvat în prealabil!

În cazul persoanelor alergice la citrice, extractul poate fi utilizat doar după consultaţia cu medicul specialist.

 

 Administrare externă:

 1. ESG se aplică în formă nedizolvată doar pe zonele înţepăturilor de insecte, pe veruce sau pe unghiile afectate de micoze (în unele cazuri şi pe zonele traumatismelor pielii, acnee şi coşuri).
 2. În ce priveşte aplicarea pe mucoase, ESG trebuie folosit doar dizolvat – în apă, glicerină sau ulei vegetal (cel mai bine în ulei de jojoba).

 Administrare internă:

 1. ESG trebuie administrat întotdeauna în formă dizolvată, preferabil în apă sau suc.
 2. Doza medie pentru administrarea internă: Adulţi – 5-15 picături la 200 ml de apă sau suc, de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă; Copii (3-10 ani) – 2-5 picături la 200 ml de apă sau suc, o dată sau de două ori pe zi.
 3. Durata administrării ESG depinde de maladia pacientului. După dispariţia simptoamelor de bază ale afecţiunii, pentru a ne asigura, este de dorit ca administrarea preparatului să continue încă o săptămână.
 4. Administrarea internă îndelungată a ESG poate deregla echilibrul microflorei intestinale, motiv pentru care cura de administrarea internă a ESG nu trebuie să depăşească 6 săptămâni, o utilizare internă mai de durată este posibilă doar după consultarea cu medicul specialist.

Prin urmare,  extractul din seminţe de grapefruit este un mijloc antiseptic universal şi eficient, care e necesar să fie prezent în fiecare casă şi care poate fi considerat drept „cea mai compactă trusă medicală din lume”.

 

Mod de administrare şi doze:

 

În afecţiuni ale căilor respiratorii şi ale organelor ORL:

 1. Bronşită, tuse, astm. Se vor dizolva 5-10 de picături în 100-200 ml de apă sau suc şi se vor administra de 2 ori pe zi. În cazul astmului administrarea regulată a ESG trebuie sa dureze minimum 3 luni.
 2. Senzaţia de iritaţie în gât, inflamaţia gâtului, a amigdalelor (amigdalită, laringită, faringită). Se vor dizolva 3-5 picături de ESG într-un pahar de apă fiartă caldă şi, cu amestecul rezultat, se va clăti gâtul de 5-7 ori pe zi.

 

În afecţiuni ale organelor digestive:

 1. Infecţii ale tractului gastrointestinal, paraziţi, micoze. Se vor dizolva de la 3 până la 10 picături de ESG într-un pahar cu apă sau suc şi se vor administra zilnic timp de o lună.
 2. Infecţii intestinale, constipaţii, meteorism, diaree. Se vor dizolva 3-5 picături într-un pahar cu apă şi se vor administra de 2-3 ori pe zi. În calitate de măsură de profilaxie împotriva diareei în timpul călătoriilor, pot fi administrate 3-4 picături de ESG în băutură în timpul fiecărei mese.
 3. Dizenterie. În cazul apariţiei dizenteriei, se recomandă cura de tratament de 30 zile. Primele 2 săptămâni: se vor dizolva 5-10 picături de ESG la un pahar cu apă sau suc şi se vor administra o dată pe zi. În a treia săptămână se vor dizolva 15 picături de ESG la un pahar cu apă sau suc şi se vor administra o dată pe zi. În a patra săptămână se vor dizolva 20 picături la un pahar cu apă sau suc şi se vor administra o dată pe zi.
 4. Intoxicaţii alimentare. Se vor dizolva 5-10 picături de ESG la un pahar cu apă şi se vor administra de 2-3 ori pe zi.
 5. Alergie la produse alimentare. Se dizolvă 3-10 picături la un pahar cu apă şi se administrează de 2-3 ori pe zi.

 

În afecţiuni dermatologice, piele şi mucoasă problematice:

 1. Erupţii cutanate, zona Zoster. Se vor dizolva 10 picături de ESG în 2 linguri cu ulei vegetal. Amestecul obţinut se va aplica cu un tampon de vata pe zonele afectate de 2 ori pe zi. În inflamaţiile purulente ale pielii, înainte de aplicare porţiunea afectată a pielii trebuie uscată.
 2. Scabie. 20 de picături de ESG se vor amesteca cu o lingură de ulei purtător. Cu amestecul obţinut se va fricţiona toată suprafaţa corpului.
 3. Dermatite. 3-5 picături de extract se vor amesteca cu o lingură de ulei purtător. Cu amestecul obţinut se va fricţiona porţiunea afectată de 2-3 ori pe zi.
 4. Piele problematică (coşuri, acnee, puncte negre). Umeziţi pielea, cu vârfurile degetelor aplicaţi 1-4 picături pe zonele problematice, masaţi, apoi clătiţi cu apă. Nu se recomandă aplicarea ESG pe pielea uscată, în timp ce aplicarea pe pielea umezită trebuie sa nu depăşească 2 minute. În cazul sensibilităţii mărite a pielii, până la aplicarea pe piele extractul trebuie dizolvat în apă. Dacă aţi scurs un coş, dezinfectaţi rana cu o picătură de extract pe degetul umezit.
 5. Mătreaţă, afecţiuni ale scalpului pielii, păduchi. Se vor adăuga 5-10 picături de ESG într-o cantitate mică de şampon şi cu amestecul obţinut se va spăla capul. În cazul depistării păduchilor, şamponul (cu adaosul de ESG) va fi lăsat pe pielea capului timp de 30 de minute pentru a acţiona, după care se va clăti cu apă. Procedura se va repeta peste 3 zile.
 6. Răni prin tăiere, zgârieturi, excoriaţii. 1 picătură de ESG se va aplica pe degetul umezit şi va fi prelucrat locul traumei.
 7. Herpes pe buze, crăpături ale buzelor (cheilită). 4-5 picături de extract se vor dizolva într-o lingură de ulei de jojoba. Cu amestecul obţinut se vor unge buzele de câteva ori pe zi.
 8. VeruciExtractul nedizolvat (1 picătură) va fi aplicat direct pe verucă de 2 ori pe zi.
 9. Micoze ale pielii şi unghiilorZona afectată va fi unsă de câteva ori pe zi cu o soluţie de 10% de extract de ESG (pe apă, ulei sau glicerină) sau cu extractul nedizolvat (se vor picura pe palma umezită 5 picături de ESG).
 10. Vaginită, candidoză genitală1-3 picături de ESG + 2-3 picături de ulei din arbore de ceai la ¼ litru de apă. Zona afectată va fi prelucrată cu un tampon înmuiat în amestecul obţinut. Sau se vor efectua spălături vaginale cu următoarea soluţie: 2 picături de ESG dizolvate într-un pahar cu apă fiartă caldă.
 11. Transpiraţie abundentă. 20-25 picături de extract + 100 ml de apă se vor turna într-un flacon cu pulverizator. Poate fi folosit în calitate de deodorant. Sau: se vor picura pe palma umezită 2 picături de extract şi se vor unge porţiunile care transpiră cel mai mult (subsuori, tălpile picioarelor).
 12. Înţepăturile insectelor. 1 picătură de extract nedizolvat se va aplica pe degetul umezit, după care se va unge locul înţepăturii. În cazul înţepăturii de căpuşă, în prealabil trebuie extrasă căpuşa.
 13. Bătături. 10-15 picături de ESG la 5-7 litri de apă. După o astfel de băiţă bătăturile se vor elimina uşor.

 

Îngrijirea cavităţii bucale:

 1. Inflamaţia gingiilor, miros neplăcut din gură. 2-3 picături de ESG se vor dizolva într-un pahar cu apă. Cu soluţia obţinută se va clăti gura timp de 10 secunde o dată sa de două ori pe zi.
 2. Carie, paradontopatie. 1-2 picături de ESG se vor aplica pe periuţa de dinţi umezită, se spală dinţii, după care se va clăti cavitatea bucală cu o soluţie de apă şi 10 picături de extract.
 3. Ulcerele aftoase (stomatită aftoasă). 1-3 picături de extract (în dependenţă de gravitatea afecţiunii) se vor dizolva într-un pahar cu apă, cu soluţia obţinută se va clăti cavitatea bucală sau se va prelucra de 2-3 ori pe zi cu un tampon înmuiat în respectiva soluţie.
 4. Dezinfectarea periilor de dinţi. 5-10 picături de ESG se vor dizolva în apă, în soluţia obţinută vor fi plasate periile de dinţi pentru 15 min, apoi vor fi clătite cu apă.

 

Uz casnic:

 1. Spălarea podelelor. Se vor dizolva 50 de picături de ESG în 10 litri de apă.
 2. Distrugerea mucegaiului de pe pereţi şi pod. 15 picături de extract se dizolvă într-un pahar cu apă, soluţia obţinută va fi pulverizată pe regiunile corespunzătoare.
 3. Dezinfectarea spaţiilorSe vor adăuga 20 de picături de ESG la 1 litru de lichid pentru curăţare sau detergent folosit.
 4. Curăţarea covoarelor. 20 de picături de ESG se vor dizolva într-un litru de apă. Cu soluţia obţinută se va curăţa covorul.
 5. Dezinfectarea (spălarea) produselor alimentare (fructe, legume, carne, peşte, ouă etc.). Se vor dizolva 20 de picături de extract într-un litru de apă.
 6. Dezinfectarea veselei (inclusiv a veselei pentru copii) şi accesoriilor pentru bucătărieSe vor dizolva 20 de picături de extract într-un litru de apă.
 7. Extinderea termenului de păstrare a produselor alimentare. Se vor dizolva 20 de picături de extract într-un litru de apă. În soluţia obţinută va fi plasat produsul alimentar necesar pentru câteva minute. Termenul de păstrare se va extinde de 4-5 ori.
 8. Prelucrarea plantelor (lupta cu insectele dăunătoare, mucegaiul etc.). Se vor dizolva 30 de picături de extract în 0.5 – 1 litru de apă. Soluţia obţinută va fi pulverizată pe porţiunea corespunzătoare.
 9. Dezinfectarea apei. Se vor folosi 10 picături de extract la 1 litru de apă.

Extract de grapefruit (Citrus paradisi) 33%, glicerină vegetală – 67%.

Extract din Semințe de grapefruit

Cod: E 121
Acțiunea antiinflamatorie și antiseptică a extractului din semințe de grapefruit (ESG) îi asigură eficiența în cazul bolilor infecțioase ale pielii, acneei, pentru menținerea sănătății cavității bucale și a gingiilor. Volum: 30 ml
Pret client:
194,75 Lei
Vezi pret membru
Pret membru:
149,63 Lei*
Dacă doriți să comandați, veți fi redirecționat pe site-ul vivasanint.com, care găzduiește magazinul online Vivasan. Detalii despre cum sunt prelucrate datele dvs cu caracter personal găsiți aici.

Acest site de internet utilizează cookie-uri

Folosim exclusiv cookie-uri strict necesare pentru ca site-ul să funcționeze și nu pot fi oprite în sistemele noastre. Acest tip de cookie-uri nu stochează informații personale de identificare care ar putea fi folosite în scopuri de marketing sau urmărire a utilizatorului pe internet. Puteți inactiva aceste cookie-uri în setările breowserului utilizat de dumneavoastră, însă funcționarea site-ului poate fi afectată. Nu utilizăm cookie-uri de marketing, statistică sau alte cookie-uri care ar necesita acordul dumneavoastă. Detalii despre utilizarea cookie-urilor, găsiți aici: Politica cookies.